How-To Przetestowane pamięci RAM do QNAP

Discussion in 'Hardware mods' started by pigers, Jan 18, 2016.

Loading...
  1. coonrado
    Offline

    coonrado Passing Basics Beginner

    Joined:
    Sep 3, 2018
    Messages:
    14
    Location:
    Kraków
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Niestety miałem podobnie hmmm
     
  2. dilbercik
    Offline

    dilbercik Passing Basics Beginner

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    32
    Location:
    Warszawa
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +13 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    G.Skill DDR3 SO-DIMM 8GB 1600-11 SL

    działają
    z 253a 453a
     
  3. GregoryAlone
    Offline

    GregoryAlone Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Mar 2, 2019
    Messages:
    2
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Potwierdzam, pamięć ram: HX316LS9IBK2/8 ( 2x4 GB ) bezproblemowo działają na QNAP TS-251+
    W załączniku wysyłam screeny z przed i po instalacji nowych pamięci ram.
     

    Attached Files:

    • 1 1 1.
      1 1 1.png
      File size:
      66.8 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      673311c184f2e30403ce541924afa0e8
    • 2 2 2.
      2 2 2.png
      File size:
      86.4 KB
      Views:
      0
      md5_sum:
      a4af93c54dde633a5814805d3b47ee05
  4. Penerros
    Online

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    490
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +55 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS_x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS_x53Be 1 GbE
    Widzę, że support to tym ramem wszystkich do siebie zniechęca, mój się rebootował kiedy mu się żywnie podobało. Oczywiście co winne RAM bo za dużo, co okazało się nieprawdą.
    Wiecie co... Odesłałem na gwarancję, dostałem nowego wszystkie dyski, ramy to samo, problemy się skończyły. Całkiem inaczej pracuje jak poprzednia sztuka
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  5. abazzaba
    Offline

    abazzaba Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Mar 22, 2019
    Messages:
    1
    Local Time:
    6:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-x51 10 GbE
    Ja właśnie zamontowałem w TS-251+ coś takiego
    TIMETEC 8GB (2x4GB) DDR3L-1600 76TT16NUSL2R8
     
  6. misiaczekm
    Offline

    misiaczekm Passing Basics Beginner

    Joined:
    Aug 6, 2019
    Messages:
    19
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Właśnie wstawiłem z laptopa x 2, działają ;)
     
  7. ZenobiuszFoobar
    Offline

    ZenobiuszFoobar Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Feb 3, 2017
    Messages:
    6
    Location:
    Stolyca
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    HyperX Impact 16GB [2x8GB 1600MHz DDR3L CL9 1.35V SODIMM] - dzialaja bez problemu z 453A. To chyba najlepsze kosci, bo okazuje sie ze i laptopy i QNAP'y przyjmuja je bez gadania, a cena w Sklepie na Komp.... jest idealna - 299zl na 16GB low voltage ram.
    Dodam jeszcze pelna specyfikacje zeby latwiej bylo wyszukac: KINGSTON HYPERX DDR3L 16GB (2X8GB) 1600MHZ NON-ECC CL9 SODIMM 1.35 V IMPACT BLACK SERIES (HX316LS9IBK2/16)
     
  8. misiaczekm
    Offline

    misiaczekm Passing Basics Beginner

    Joined:
    Aug 6, 2019
    Messages:
    19
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    To ja jednak przepłaciłem, zapłaciłem tyle za 8GB :-(, które przyjdą w poniedziałek. AData 1866
     
  9. Penerros
    Online

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    490
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +55 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS_x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS_x53Be 1 GbE
    Zawsze możesz odesłać :D, ja w listopadzie 2018 za 16GB HyperX Impact zapłaciłem 550zł a zbyt wiele czasunie mineło i są o połowe tańsze :-(:'(
     
  10. misiaczekm
    Offline

    misiaczekm Passing Basics Beginner

    Joined:
    Aug 6, 2019
    Messages:
    19
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Nie, daruję sobie. Za długo czekam, mój laptop domaga się swoich 16gb z powrotem ;)
     
  11. ZenobiuszFoobar
    Offline

    ZenobiuszFoobar Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Feb 3, 2017
    Messages:
    6
    Location:
    Stolyca
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Czekajcie one takie tanie są tylko w Komputroniku. W reszcie sklepów znalazłem nawet za 880zl - kupiłem już 4 zestaw bo zawsze jak sprawdzam laptopa/Qnap’a to jakoś jedyne pasują :) Właśnie nie wiem czemu taka cena 3 tygodnie temu były po 370 teraz po 299 zł. Co by nie mówić cena super.
     
  12. goauld501
    Offline

    goauld501 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Mar 16, 2015
    Messages:
    40
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    Czy TS-253 Pro obsłuży 2x8GB?
     
  13. ZenobiuszFoobar
    Offline

    ZenobiuszFoobar Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Feb 3, 2017
    Messages:
    6
    Location:
    Stolyca
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Moze byc problem, z tego co widze to napewno obsluzy 8GB, nigdzie nie pisza nic o 16GB:-(
     
  14. misiaczekm
    Offline

    misiaczekm Passing Basics Beginner

    Joined:
    Aug 6, 2019
    Messages:
    19
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    System na pewno ją zobaczy. Procesor podobno obsługuje 8, resztę możesz wykorzystać przy wirtualizacji.
    Zauważyłem, że stoi mi na 18% użycia pamięci, przy 16gb jest to prawie 3gb. Czyli do normalnej pracy wystarczy 4, przy 2 nawet kopiowanie plików strasznie muliło.

    PS.
    Ale....
    Zawsze lepiej mieć więcej, niż mniej ;)
     
  15. goauld501
    Offline

    goauld501 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Mar 16, 2015
    Messages:
    40
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    Odpowiedź miałem pod ręką. Nie przeczytałem całego wątku.
    (1 zakładki 14 post) MtothaJ napisał, że z TS-253 Pro działa mu z 16GB - 2x Samsung M471B1G73QH0-YK0 (DDR3L 8GB 2Rx8 12800S-11-13-F3).
    Czy to oznacza, że system pamięć będzie obsługiwał w sposób podany przez misiaczekm?
    Co daje mi wirtualizacja, jak będę mógł to wykorzystać?
     
  16. misiaczekm
    Offline

    misiaczekm Passing Basics Beginner

    Joined:
    Aug 6, 2019
    Messages:
    19
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Te także działają:
    alh3_googleusercontent_com_QkIvNiwzmqhWvjRxInVwpfpWxdsb7YZdpqR5c67f25af8a752f0fa2170d3492949b9.

    alh3_googleusercontent_com_TYb5NAypNU3mf4Q__04cNEGqInzYwPLw57d18683d93fe19fd9e3a52262898dd37a9.
    alh3_googleusercontent_com_Gld7lgwo3DuUns6vAEeKMyxdCU3wiTNa7bIb30bfad20a549ba59a630ceed6004fa0.
     
  17. rafixo
    Offline

    rafixo Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Apr 5, 2019
    Messages:
    2
    Local Time:
    7:56 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    null
    TS-x51 null
    HEORIADY 2x4GB DDR3 1600 ( PC3L-12800S-CL11-1.35v-1901 ), prawidłowo działają już od miesiąca na QNAP TS-251B, dodatkowo puściłem testy i bez problemów. Cena za cały komplet 88,41 zł.

    ai.imgur.com_CvVTZjz.
    ai.imgur.com_tA8es8b.