Udzielamy pomocy Qnap TS212P brak LAN

Discussion in 'Hardware mods' started by JankoM, Oct 2, 2019.

Loading...
  1. JankoM
    Offline

    JankoM Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Dec 14, 2014
    Messages:
    5
    Local Time:
    6:49 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-212 10 GbE
    Witam
    W moim Qnap 512P został najprawdopodobniej uszkodzony LAN ,brak świecenia kontrolki nie widać go także w przeglądarce i Qfinder.
    Poza tym serwer działa normalnie co widać po kontrolkach i słychać bip.
    Moje pytanie gdzie jest serwis Qnap w woj śląskim który by naprawił Lan pwnie wymiana scalka by pomogła.
    Doraźnie jakaś karta sieciowa pod USB pewnie by rozwiązała sprawę.
     
  2. JayCee
    Offline

    JayCee Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Dec 12, 2017
    Messages:
    4
    Local Time:
    6:49 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A kabel sprawdzałes?
     
  3. JankoM
    Offline

    JankoM Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Dec 14, 2014
    Messages:
    5
    Local Time:
    6:49 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    10 GbE
    TS-212 10 GbE
    tak
    Jaką kartę sieciową pod USB polecacie najlepiej AC
    --- Połączono posty, Oct 4, 2019, Data oryginalnego postu: Oct 2, 2019 ---
    Karty kompatybilne znalazłem na Lista kompatybilności - QNAP ,ale pewnie mi to nic nie da jeśli ją zainstaluję w porcie USB serwera bo nie mam dostępu do menu Qnap-a a tam bym musiał zmienić ustawienia sieciowe---chyba że się mylę i serwer zobaczy tą kartę sieciową pod USB?????
     
  4. JayCee
    Offline

    JayCee Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Dec 12, 2017
    Messages:
    4
    Local Time:
    6:49 PM
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    nie odpowiem na Twoje pytanie, ale może to muhstik ransomware, niektórzy userzy również zgłaszają brak connectivity do NASa