Udzielamy pomocy TS-253Be wymiana RAM - na HX318LS11IB/8 nie uruchamia się

Discussion in 'Hardware mods' started by AndrewSmash, Apr 9, 2019.

Loading...
?
  1. Kup od Crucial CT102464BF186D

    100.0%
  2. Wybierz sprawdzone kości 2x4GB

    0 vote(s)
    0.0%
  1. AndrewSmash
    Offline

    AndrewSmash Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Feb 25, 2019
    Messages:
    5
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Siema. Kupiłem TS-253Be z 2GB RAM z zamiarem rozbudowy RAM do 8-16GB we własnym zakresie. Standardowo ten model na kość ADATA DDR3L 1866MHz (ADDS186622G13-BSSE). Kupiłem kość Kingstone HyperX 8GB DDR3L 1866MHz (HX318LS11IB/8), ale nie chce na niej startować :-/ Jest możliwość sprawdzenia co mu nie pasuje przy tej kości?
     
  2. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    582
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +66 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    U mnie ten ram w TS-453Be działa w składzie 2x8GB
     
  3. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,147
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +1,351 / 36 / -15
    Followers:
    4
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    Zamień sloty miejscamio ?
     
  4. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    582
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +66 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    Dokładnie takie same jak Twoje
     
  5. AndrewSmash
    Offline

    AndrewSmash Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Feb 25, 2019
    Messages:
    5
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    No jak na złość... spróbowałem znowu z drugiego slotu, odpalił! Shut down, przedkładka do pierwszego slotu(w nim była oryginalna kość)... pierwszy sygnał jest, drugiego nie ma... Ale sprawdziłem kombinację która myślałem że nie zagra: s1: 2GB ADATA, s2: 8GB HyperX , i gra -widzi 10GB!
     
  6. prozak64
    Offline

    prozak64 Entry Technician Q Associate

    Joined:
    Nov 6, 2016
    Messages:
    55
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    Thunderbolt 20Gb/s
    TS-x53A Thunderbolt 20Gb/s
    a nie powinno być 1600MHz
     
  7. pigers
    Online

    pigers [PowerUser] - nie wiem i nie znam się Administrator

    Joined:
    Jul 26, 2013
    Messages:
    9,147
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +1,351 / 36 / -15
    Followers:
    4
    QNAP:
    TS-453 PRO
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-453 PRO 1 GbE
    moge screena z tego z FAQ SSH ??

    bo mamy właśnie przykład zaprzeczenia tego co mówi QNAP , pamięci w dual i takie same rozmiarami ! :D

    upload_2019-4-9_21-11-13.
     
  8. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    582
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +66 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    Oryginały są A-Data 1866MHz
     
  9. AndrewSmash
    Offline

    AndrewSmash Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Feb 25, 2019
    Messages:
    5
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    0D778539-12DF-4524-8FC5-FA59FD9EEE3E. 269A3468-5A9A-4533-99C7-18AB5EC3736F. Proszę bardzo
     
  10. mkz75
    Offline

    mkz75 Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 31, 2019
    Messages:
    13
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53B
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53B 1 GbE
    U mnie ta sama pamięć powodowała restarty co kilka godzin - nas był całkowicie niestabilny (więcej w wątku o moim 253b). Na 1600 z laptopa śmiga pierwszy raz cały dzień bez restartu, i to pod obciążeniem. Mam przypuszczenie, że bios sprzed roku w zestawieniu z tymi kostkami daje odpały.
     
  11. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    582
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +66 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    Nie do końca się z Tobą zgodzę, po wymianie mojego Q dostałem nowego z identyczną wersją biosu jak wysyłałem, włożyłem wszystkie dyski, ramy, które miałem w uwalonym Q, i wszystko gada po dzień dzisiejszy ;)
     
  12. mkz75
    Offline

    mkz75 Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 31, 2019
    Messages:
    13
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53B
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53B 1 GbE
    Może miała inny .rev sprzętowy? Ze sprzętem, do którego nie da się zajrzeć bez utraty gwarancji, z ograniczonym dostępem do firmware'u znalezienie przyczyny to najczęściej przypadek.
     
  13. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    582
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +66 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    Potestuj i napisz co z tego wszystkiego wyszło...;)
     
  14. wojtekdu
    Offline

    wojtekdu Systems Admin... Q's Expert

    Joined:
    Mar 6, 2015
    Messages:
    298
    Location:
    Lisów
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +34 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Moim zdaniem lepiej się sprawuje pamięć parowana, a w najgorszym przypadku dwa moduły tej samej firmy.
     
  15. mkz75
    Offline

    mkz75 Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 31, 2019
    Messages:
    13
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53B
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53B 1 GbE
    ai.ibb.co_S7WjGRQ_nas.
    Sądzę, że dalsza obserwacja nie ma żadnego sensu... ;) Chodzi.
     
  16. Bohul
    Offline

    Bohul Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 28, 2019
    Messages:
    4
    Local Time:
    10:53 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53Be 100 Mbps
    Ja włożyłem takie kości i śmiga bez problemu. Gdyby ktoś był zainteresowany to mam na zbyciu orginalna kość Adata 4gb 1866.
     

    Attached Files:

  17. Penerros
    Offline

    Penerros Network Architect Q's Professional

    Joined:
    Oct 28, 2016
    Messages:
    582
    Location:
    Zielęcin
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +66 / 1 / -1
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53Be 1 GbE
    Jam masz Q na gwarancji, to lepiej sobie tą oryginalną kość zostaw.
     
  18. mcluck
    Offline

    mcluck Passing Basics Beginner

    Joined:
    May 10, 2019
    Messages:
    7
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Szukam właśnie pamięci Adata 4GB 1866. Temat zbycia aktualny? ;)
     
  19. Bohul
    Offline

    Bohul Passing Basics Beginner

    Joined:
    Dec 28, 2019
    Messages:
    4
    Local Time:
    10:53 PM
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53Be
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53Be 100 Mbps
    Aktualny. Z tym, że ja obecnie jestem w Polsce a kość została w UK. I ten stan trochę potrwa. W załączniku dla pewności zdjęcie kości.
     

    Attached Files:

  20. lukaszlow
    Offline

    lukaszlow Passing Basics Beginner

    Joined:
    Feb 4, 2020
    Messages:
    4
    Local Time:
    11:53 PM
    Ratings:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Miałem identyczny problem z tą kością RAM. Po wsadzeniu do drugiego slotu odpalił od strzału, a w pierwszym slocie był tylko pojedynczy pik i zawiasik jak w starym dobrym pentium 100 :)
    U mnie jednak w konfiguracji slot1: 2GB ADATA slot2: 8GB KINGSTON nie odpala się serwer.
     

Users found this page by searching for:

  1. adds186622g13-bsse

    ,
  2. https://r.tapatalk.com/shareLink?url=https%3A%2F%2Fqnap.expert%2Findex.php%3Fposts%2F134472&share_tid=25383&share_fid=44355&share_type=t&email=prozak64%25252540gmail.com&sent=1554969101&email_type=user_trending